Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

CHP'li Saka kendini savundu

CHP

Edremit'te sokak köpekleri katlediliyor iddialarına Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka açıklık getirdi.

Edremit'te sokak köpekleri katlediliyor iddialarına Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka açıklık getirdi.
Edremit Belediye Kamil Saka, hayvan severlerin sokak hayvanları ile ilgili iddialarına ilişkin açıklama yaptı. 
Hayvan severlerle görüşerek kendilerine de gerekli açıklamaların yapıldığı bilgisi veren Başkan Saka, hayvan katliamıyla belediyenin ilgisinin olmadığını öne sürdü.
Sokak köpeklerinin kısırlaştırıp yaşadıkları yere bırakıldığını belirten Saka, Henüz yeterli barınağımız yok. Biz sokak hayvanlarının sağlıklı yaşaması için çaba sarf ediyoruz. Barınak sorununu da çözmeye çalışıyoruz.” dedi.
Kısırlaştırılmış hayvanların sokakta yok edildiğini iddialarına cevap veren Başkan Saka Konuyu araştıracağım, o şekilde uygulamayı benim personelim yapmaz, varsa da gereğini yapmak başkan olarak benim görevim” dedi. 
Belediye Başkanı Saka'dan sonra Edremit Belediyesi Veterinerliği tarafından yapılan açıklamada Kadıköy, Akçay, Güre,  Zeytinli ve Altınoluk'ta başıboş bırakılan sokak hayvanları kısırlaştırılmak üzere toplanıp tekrar yaşadıkları yere bırakıldıkları kaydedildi.
39 sokak köpeğinin aşılarını yapılıp kısırlaştırıldığı, 70 kuduz aşısı yapıldığı, 10 yavru köpeğin sahiplendirildiğini dile getiren Veterinerlik görevlileri, 80 şikayetin yerinde tedavileri yapıldı, 30 köpeğin de klinikte tedavisi yapılıp yaşadığı yere bırakıldı” bilgisi verdi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı